Соларни панели с отстъпка до -40% в Оцц.бг

Соларни панели с отстъпка до -40% в Оцц.бг

Соларни панели с отстъпка до -40% в Оцц.бг
Изтича на:

В онлайн магазин Occ.bg ще откриете избрани модели соларни панели с до -40% отстъпка от цената

More Less

В онлайн магазин Occ.bg ще откриете избрани модели Монокристалени сгъваеми соларени панели с до -40% отстъпка от цената

В случай, че офертата е изтекла, отново можете да използвате бутона „КЪМ ОФЕРТАТА“ , за да видите актуалните промоции и цени

Как работи Соларният панел?

Соларни панели са направени от фотоволтаични клетки, които преобразуват слънчевата енергия в електричество.

Фотоволтаичните клетки са поставени между слоеве от полупроводникови материали като силиций. Всеки слой има различни електронни свойства, които енергизират, когато са ударени от фотони от слънчева светлина, създавайки електрическо поле. Това е известно като фотоелектричен ефект – и именно той създава тока, необходим за производството на електричество.

Соларни панели генерират постоянен ток на електричество. След това преминава през инвертор, за да го преобразува в променлив ток, който може да се подава към националната мрежа или да се използва от дома или бизнеса, към който са прикрепени слънчевите панели.

Какви са предимствата на Соларните панели?

-Соларни панели са много безопасни. Те са направени предимно от силиконови листове и няма опасност фотоволтаичните клетки да изтекат или да отделят токсини или изпарения.

-Те не създават никакво шумово замърсяване, докато генерират електричество. Това означава, че инсталациите не са натрапчиви – независимо дали са в пренаселени градски места или тихи извънградски.

-Панелите могат да се монтират на различни места. От по-големи слънчеви ферми в провинцията, които могат  да поддържат местното биоразнообразие  , като осигурят необезпокоявана среда за пчели, пеперуди и гнездящи птици, до покривни панели в центровете на градовете, които могат да помогнат в борбата с горивната бедност.

Соларните панели работят ли в облачни дни?

Соларните панели реагират на спектъра на видимата светлина. Това означава, че ако е достатъчно светло, за да се вижда, има достатъчно светлина, за да започнат да генерират електричество. Но колкото по-силна е слънчевата светлина, толкова повече енергия ще генерират панелите. 

Трябва ли да е топло/горещо, за да работят слънчевите панели?

Факт, е че произвеждат повече електричество през лятото , което може да ни наведе на мисълта, че се нуждаят от по-топло време, за да работят. Но това не е така – просто по-силната слънчева светлина и по-високите температури често вървят ръка за ръка. Всъщност, ако температурата стане твърде висока (или твърде студена), те стават по-малко ефективни.